expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

31 August 2008

Ramadhan datang lagi...

Alhamdulillah.. InsyaAllah akan menyambut kedatangan Ramadhan yang dirindui pada hari esok. Ana sendiri tak sabar-sabar menunggu dan menanti kehadiran Ramadhan yang dirindui saban tahun. Syukur kerana ana msih diberi peluang untuk berada di bulan yang penuh barakah nie lagi. Maser ni la kita sebagai manusia biasa ni nak topup balik amal ibadah kiter.Tetapi jauh di sudut hati terasa sedih dan sayu sebab ini mungkin Ramadhan terakhir ana.. Bukan ana sakit atau ape tapi Ramaahan terakhir bersama family ana di Malaysia sebab InsyaAllah jika diizinkanan di panjangkan umur ana akan berangkat ke United Kingdom untuk sambung degree kat sane. so sedih la sikit kan. Tapi yang penting amal ibadah perlu ditingkatkan setiap masa. Ya Allah tak sabar rasanya nak sambut Ramadhan nie. Selalu dengar ceramah dari ustaz-ustaz yang kalau para sahabat dulu memang akan bergembira bila Ramadhan tiba dan bersedih pabila Ramadhan pergi. Hmm.. kaifa nahnu? Tepuk dada tanyer iman la kan. Sebab semalam pun ana pegi ke Giant Tambun tu. Belum puasa lagi tapi dah sibuk lagu raya berkumandang di sana sini. Hai.. Manusia memang begitu kan? Hmmm.. Kalau dah duduk kat ipt nie mesti tak lari punyer dengan program- program ihya' Ramadhan. Hmm.. harap2 segala kesibukan ana pada bulan ni nanti tak ganggu kekusyukkan ana untuk beribadah.. Ya Allah kurniakan aku puasa yang mabrur.. InsyaAllah pada rakan-rakan ana jugak la... Kat sini nak promote sikit sahabat-sahabat ana yang disayangi Allah Taala... Buat sahabatku yang disayangi kerana Allah... Farahin(roomateku), Arah ( TKU ku ), hafizah,Airin, Sue and Aqilah ( Adik2ku) and Erma... Selamat menyambut bulan Ramadhan ye sayang-sayangku sekelian.. heheh.. Semoga bertambah keimanan kite semua.. dan jangan di lupa sahur nanti datang bilik ana and Farahin.. Hmm.. Ya Allah Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu makna buat kami semua..Amin.. Semoga Ramadhan yang dirindui ini akan aku kecapi saban tahun.. InsyaAllah..

14 August 2008

Sudah lama menyepi diri Seikandi Umar nie..

Assalamualaikum... Bukan saje tak nal post benda yang baru kat sini, but kerana kekangan masa yang terlalu sibuk ( tapi manusia paling sibuk Nabi Muhammad ). Bukan nak merungut tapi itulah kenyataannya. Tapi tak pe, moga Allah memberikan masa yang amat bernila buat ana nanti. InsyaAllah.. Baru2 nie Teslian ader pergi lawatan ke Sabah. Itu yang busy semacam dan sekrang pulak sibuk dengan MERCHANT OF VENICE. Ana and dak2 props yang lain kena buat banyak kerja.. Hai... Tetapi kerja2 dakwah tak lupa. Itu kewajiban. Ape2 pun sekarang nie tengah sibuk merancang strategi baru dan menguruskan waktu yang semakin hari semakin tak cukup untuk ana. walaupun diberi 24 jam rase tak cukup. Kerja melebihi masa.. Tapi kita bersyukur lah kan..Sekarang pun tengah merancang masa depan..(masa depan? macam ader pape je). Biase la kalau tak merancang nanti kelam kabut la hidup ana nie. Kena tetapkan matlamat and langkah2 nya.. alamak cam pakar motivasi la plak.. Teringat motivasi kat Kisas pak anjang.. ( x-kisas sape ingat?) .. Okey la.. nanti ader mase ana akan share dengan semua sahabat ape2 ilmu yang bermanfaat insyaAllah.. nak tahu tentang kerjaya guru pun boleh jugak.. Okey.. Salamun alaik..
p/s: Baru je dapat ilmu pasal siasah syar'iah.. tapi dop pehe sangat.. =(