expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 November 2014

My Day

Assalamualaikum.. keifa hal.. sihat semua? Tak pasti masih ada yang membaca blog usang ini atau pun tidak.. atau mungkin silent reader yang saya tak tahu.. atau mungkin husband saya sendiri yang jadi silent reader..(hehe).. Alhamdulillah.. satu hari lagi yang Allah berikan kepada kita dengan ganjaran nikmat yang besar ke atas hambaNya.

This morning.. i get up and smile.. coz i'v got a sweet dream.. i looked into my husband and give a big smile.. mimpi ada seorang budak comel di sebelah.. daku kejutkan dia untuk bangkit.. gaya bangun tidur macam ibunya. (mimpi je ni).. menguap kecil.. then.. i could see his or her cute eyes.. bolat.. hitam.. comeeeeeyy... Then terkejut dari alam maya dek bunyi alarm.. time to wake up and go to "school".. tapi di wajahku hanya terukir senyuman.. =).. sabar ye.. tunggu habis belajar ni.. last sem insyaAllah.. bukan tolak rezeki.. tapi mahukan yang terbaik buat bakal penyeri rumah tangga.. But then.. Allah tetap tahu apa yang terbaik.. Dapat mimpi pun jadilah dulu kan.. buat penguat semangat.. senyum sorang-sorang dalam KTM.. hehe..

Sampai di kampus.. baru teringat tertinggal kunci bilik di rumah.. Tapi tak ingat di mana letaknya kunci tu.. dah terfikir kalau hilang ni, kena bayar la akhir sem nanti.. tumpang bilik kawan sat.. saje gode-gode dalam beg cari barang.. tibe-tibe terpegang kunci bilik.. aik? Tadi xde pun koncinya.. nak main hide and seek ke ape.. maka daku gelak sorang-sorang lagi.. hehe.. lawak.. (ke tak lawak? huhu)

Masuk bilik, letak beg.. ambil kad matrik then menuju ke foyer kolej.. semangat nak mengundi sambil ingat-ingat balik nombor calon yang nak di pangkah jap lagi.. dah siap mengundi, nak masukkan dalam tong.. erm.. tercari-cari kat mane ye tong umum tahun 1/2.. then jumpe.. baru nak masukkan, tibe-tibe ada paca dan pemerhati cakap.. "eh... nanti dulu.. tahun 3 belah sini.." erk??? Saya tahun tahun 2.. then mereka macam bingung-bingung sket.. daku lagi berganda bingung.. erk... aku tahun 2 kan? so betul la kan.. aku masukkan aje kertas undi dalam peti undi umum tahun 1/2.. dan mereka yang menegur tadi mengangguk-angguk.. mereka fikir aku tahun 3 la tu agaknya.. huhu.. sadis.. 

Selesai mengundi... aku berjalan ke bilik usai membeli sarapan di kefe.. tret...tret... msg masuk.. "undilah calon aspirasi anda... bla..bla..bla... Anda kebanggan kami".. eh?? jap.. aku fikir.. boleh kempen lagi ke? lagi satu.. aku ade kenal dengan mana-mana aspi ke? macam tak ponah je.. Nak-nak aku ni budak fpi je pun.. rakyat marhein yang tak famous pun di UKM terchenta ini.. macam-macam.. GRRR.. then aku bukak fb.. owh.. ramai yang dapat msg yang sama rupenye.. siap ade politik fitnah lagi tu.. aku fikir.. kalau dah di kampus di ajar untuk buat macam tu, dah keluar nanti ape la nak jadi eik.. takpe la.. Allah je yang tahu pihak yang benar... kan??

Dan itu aje lah ceritanya hari ni.. just nak update blog je sebenarnye.. hehe.. nanti insyaAllah kongsi-kongsi lagi ye.. wallahualam..

17 November 2014

16 Ogos - 16 November

Assalamualaikum..

Alhamdulillah tsumma alhamdulillah.. already 3 month being as a wife as well as a student.. syukur kepada Allah.. asif dah lama tak update di sini.. kehidupan yang semakin bertambah sibuk hingga tak berkesempatan langsung nak membersihkan sawang di sini.

Sepanjang tiga bulan ini, alhamdulillah semuanya penuh dengan warna warni.. penuh dengan rasa.. tapi baru tiga bulan.. banyak cabaran yang menanti.. yang pastinya tak mudah bergelar isteri dan pelajar dalam waktu yang sama.. Alhamdulillah kini tinggal di Bukit Jalil dan berulang setiap hari dari rumah ke kampus.. mana lah sempat nak update ape-ape kan? Siang sibuk belajar.. balik rumah menjalankan tanggungjawab as isteri pulak.. adakalanya perlu stay up sehingga dinihari untuk siapkan kerja "sekolah" yang ada.. Alhamdulillah suami sangata-sangat supportive.. kadang-kadang dia ikut tersengguk-sengguk menemani isteri buat kerja "sekolah".. kesian.. moga Allah limpahkan keberkatan dalam hidupnya insyaAllah ameen.. sedekah dari dia untuk si isteri.. banyak jasanya.. ringan tulang membantu.. Alhamdulillah..

Ok la.. itu saja sempat nak update.. eh kejap.. hari ini hari yang sangat tenang dan menyeronokkan.. alhamdulillah hafazan makin lancar dan boleh kuasai dah sket-sket walaupun sebelum ni menangis nak hafaz.. moga Allah permudahkan semuanya.. tinggal 5 surah lagi sebelum minggu ke 12.. kejap jangan tak kejar yeop.. Ya Allahu Ya Qawwiy.. moga Allah bagi kekuatan.. ameen...