expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

31 August 2008

Ramadhan datang lagi...

Alhamdulillah.. InsyaAllah akan menyambut kedatangan Ramadhan yang dirindui pada hari esok. Ana sendiri tak sabar-sabar menunggu dan menanti kehadiran Ramadhan yang dirindui saban tahun. Syukur kerana ana msih diberi peluang untuk berada di bulan yang penuh barakah nie lagi. Maser ni la kita sebagai manusia biasa ni nak topup balik amal ibadah kiter.Tetapi jauh di sudut hati terasa sedih dan sayu sebab ini mungkin Ramadhan terakhir ana.. Bukan ana sakit atau ape tapi Ramaahan terakhir bersama family ana di Malaysia sebab InsyaAllah jika diizinkanan di panjangkan umur ana akan berangkat ke United Kingdom untuk sambung degree kat sane. so sedih la sikit kan. Tapi yang penting amal ibadah perlu ditingkatkan setiap masa. Ya Allah tak sabar rasanya nak sambut Ramadhan nie. Selalu dengar ceramah dari ustaz-ustaz yang kalau para sahabat dulu memang akan bergembira bila Ramadhan tiba dan bersedih pabila Ramadhan pergi. Hmm.. kaifa nahnu? Tepuk dada tanyer iman la kan. Sebab semalam pun ana pegi ke Giant Tambun tu. Belum puasa lagi tapi dah sibuk lagu raya berkumandang di sana sini. Hai.. Manusia memang begitu kan? Hmmm.. Kalau dah duduk kat ipt nie mesti tak lari punyer dengan program- program ihya' Ramadhan. Hmm.. harap2 segala kesibukan ana pada bulan ni nanti tak ganggu kekusyukkan ana untuk beribadah.. Ya Allah kurniakan aku puasa yang mabrur.. InsyaAllah pada rakan-rakan ana jugak la... Kat sini nak promote sikit sahabat-sahabat ana yang disayangi Allah Taala... Buat sahabatku yang disayangi kerana Allah... Farahin(roomateku), Arah ( TKU ku ), hafizah,Airin, Sue and Aqilah ( Adik2ku) and Erma... Selamat menyambut bulan Ramadhan ye sayang-sayangku sekelian.. heheh.. Semoga bertambah keimanan kite semua.. dan jangan di lupa sahur nanti datang bilik ana and Farahin.. Hmm.. Ya Allah Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu makna buat kami semua..Amin.. Semoga Ramadhan yang dirindui ini akan aku kecapi saban tahun.. InsyaAllah..

No comments: