expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

23 January 2009

Exam mode.. huhu

Assalamualaikum... sudah lama ana tak mengepost di blog ni. Busy bangat.. huhu.. Sekarang nie ana dah masuk final sem untuk foundation kursus b.ed tesl. Wawa... hidup memang agak tak terurus sangat. Huhu.. Tak dinafikan ana begitu tension tahap hiper tension walaupun baru minggu pertama semester nie. Hai... kuat betul ana dan sahabat2 ana diuji. dalam masa dua minggu kami dah dapat assignmnet bagi semua subjek. ok la tue kan sebab memang dah biasa ngan assignmnet. tapi yang lebih membuat hati nie remuk sangat bile sources kat library tak cukup and wireless connection tak leh pakai selama 3 bulan. huhu.. hidup ana memang disaster sangat. Entah la.. mungkin Allah nak uji ana dengan semua cabaran nie. Lebih2 lagi kami semua nie merupakan perintis b.ed tesl student kat sini yang terpaksa belajar dalam serba kekurangan bahan. huhu.. Sabar je la.. Tapi ana pada mulenyer tak lah patah semangat. tapi sejak dah berumur 20 nie, ana tak dapat nak kawal emosi la plak. so jadilah penyakit hypertension yang melampau.. Ish2. tak baik betul sebab macam dah putus asa dari rahmat Allah plak. Bukan ana sorang je yang mengalami problem macam tue. Kawan2 semua pun mengalami masalah yang sama. Jadi, ana pun refleksi diri balik. Teringat pulak bagaimana Rasulullah diuji semasa ingin mengembangkan islam dahulu.. lagi la diuji. baru lah kita dapat merasai nikmat islam sekrang nie. Alhamdulillah. Nak dapat syurga bukan mudah. sesungguhnya Allah akan uji terlebih dahulu hamba2Nya yang disayangi. Samalah jugak dalam belajar. Nak dapat kejayaan bukan mudah dan perlu menempuh onak dan duri dan juga kegagalan yang akan lebih membuatkan kita kuat untuk menempuhi kehidupan yang bakal datang. kan? So, mujahidah asrar.. jangan sedih2 kerana Allah telah menjanjikan kejayaan buat hamba2Nya yang sentiasa menjadikan Allah itu sebagai tempat pergantungan. InsyaAllah. Faight! Faight! Ganbante kundasai Nurul islam sensei!!!!
P/S: Cuti tahun baru cina pun tak balik nie.. huhu.. Fokus study (^_^)!
"Allah matlamatku"