expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 July 2009

Hari-hari di rumah..

Salam.. hai.. hari-hari sepanjang berada di rumah agak membekukn diri ana yang memang suke menyibukkan diri walaupun diri tak sibuk mane. Setiap hari, ana bangun and kemas umah, tolong mak kemudian buat la ape yang patut.. Habis2 boring ana baca lah buku sirah yang mane ana berazam nak habiskan. Alhamdulillah setakat ni 2,3 buku dah habis.. Hai.. bile nak dapat result tempat belajar ana yang baru nie.. Tadi, ana mintak mak tanyekan KAFA kat kampung ana kot2 nak pakai orang untuk jadi tenaga pengajar.. Ana tak boelh hidup duduk diam and duduk rumah je.. Jiwa, fikiran sume kena bekerja.. Kalu tak membeku la jiwa ana nie. Hai.. Lagho2..
Tadi, ana tersenyum memerhatikan gelagat kucing2 ana yang comel-comel tue.. Hai cik kucing andainya ana dapat jadi macam kalian. best jugak ye.. Kemudian ana angkat la anak2 kucing tue ke tempat tinggi.. (saje wat nakal ana).. Kucing tu mengiaw2 nak turun tak reti.. Ana tengok je lah.. Bukan ape, nak suruh die belajar lompat.. Then, tibe2 ana dengar ibunya mengiaw macam bagi arahan and terus anak2 kucing tue boleh lompat.. HEBAT!!.. ana tersenyum tengok cara mak kucing tue.. Bagusnye mereka. Hai tibe2 je cite pasal kucing.. Actually ana sangat bosan tinggal di rumah keseorangan tanpa bergerak kerja ape2. Adik ana, sekarang di KISAS (bile mahu balik hamdan? Kakakmu ini rindu amat padamu)
Wawa.. ana rindu amat pada kawan kat maktab... tolong ana nie.. Rase kering kontang dengan ilmu, gerak kerja and sume kesibukkan..USRAH....
huhuh...
Lepas tension ana...(-_-)!!

No comments: