expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

03 June 2010

Persada Perjuangan by Zulfan



Masih mekar kenangan indah,
Zaman gemilang islam menjulang,
Ketika rasul ada bersama,
Para sahabat mentadbir dunia,

Zaman nubuwwah era khulafa’,
Islam umpama api membara,
Menerangi ummah dan juga sahabat,
Bahangnya bagai membakar lawan.

Di celah itulah kami mengatur,
Langkah membina sebuah tamadun,
1 barisan 1 perjuangan,
Bersama kita segera tunaikan,
Amanah rasul itu yg utama,

Ayuh semua para mujahid,
Ayuh semua mujahidah,
Mari bersama kita nyalakan,
Bara perjuangan di dalam diri,
Agar tertegak kalimah ilahi.


Dedikasikan lagu ni untuk sahabat-sahabat ana ni.. rindu sudah mahu berjumpa nanti..hehe



Lagu ni ada kenangan yang tersendiri buat ana dan sahabat-
sahabat ana di KIPSAS ni. Kami memang selalu bersama walaupun berbeza jabatan tapi yang penting kami selalu bersama. Bukan tak pilih bulu ye, tapi kami ada sesuatu yang sama lah.. heheh.. hanya kami yang tahu. Kami selalu buat assignment sama-sama dalam keadaan sangat menghiburkan. Huhu.. walaupun kadang2 tu buat last minute, tapi kami tetap enjoy buat kerja tu tanpa memikirkan betapa tensionnye nak mencari idea untuk satu-satu coursework tu. Kami boleh plak sambil-sambil buat kerja sambil menghayati lirik nasyid, sambil melepaskan tension dengan baca blog atau buat benda lain yang tak berkaitan dengan coursework. Sebabnye kami tak mahu tension-tension bila buat sesuatu dan bersama-sama settlekan kerja tu sebaik mungkin. Semua orang tahu peranan masing-masing. kadang-kadang kami ni nampak macam rileks dan cool sahaja tetapi sometimes kami akan jadi seorang yang serius. Dan kadang-kadang orang pun tak sangka kami macam ni atau macam tu.. hehehe.. itu adalah rahsia.. Antara kami ni, masing-masing ada cita-cita sendiri dan masing-masing ada perangai sendiri. Tapi ape nak dikisahkan, semua orang berbeza. Kan?? lagu ni buat ana ingat pada mereka ni sebab kami selalu bernasyid sama-sama bila-bila dan dimana jua jika sesuai. sorang dah start nanti ade la yang menyahut. Nak buat macam mane, dah jadi habit. Huhu.. Dengar cite HELWI nak buat kumpulan nasyid... heheh.. jom join nak?? Geeee... Ape-ape pun, semoga kita selalu bersama dan meneruskan perjuangakn kita bersama saahabat-sahabat yang lain juge... haih.. rindu sudah mahu pulang ke kolej. Kak af, nanti jumpe ye minggu MAS. Kak Af ajk disiplin yang garang.. Heheh..




Tahniah sebab kita semua dapat result yang baik... Sarah, Hanim, Kak af... ni semua student bahasa arab.. ana student syariah undang-undang.. ukhwah itu tak terhalang dengan perbezaan itu..^^V




Ana sekarang.. ade perubahan ke?? huhu.. lebih tabah kot.. insyaAllah..

1 comment:

Ain Syirah said...

Salam Ziarah..

Moga kamu semua menjadi muslimah dan mujahidah sejati..

Doa seorang kakak.. :-)

Teruskan berjuang..

::hidup satu perjuangan::