expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 July 2008

Role Play for Merchant Of Venice

Sebenarnye kapal kat atas ni tak der kene mengena pun ngan citer ana nie. But ader la sket2.. As TESLIAN student we have to make a role play about our drama The Merchant Of Venice. But there's something that make me feel that benda ni tak bagus. Lepas dah bace drama bu William Shakespear ni ( walaupun tak khatam and tak faham), ana tengok citer ni terlalu religious. Bukan religious pade agama islam, but more to jewish and christien. That make me feel worried coz some of the cast are muslim. Adui.. problem nie... Bebudaknyer plak cam jenis tak amek tahu sangat tentang benda2 camni. Ana tanyer ema ( TESL IPBA ). Camner dorang conduct benda ni sebab ader je dialog pasal convert from Jewish to Christien... Last2 Ema cakap potong skrip yang berkaitan ngan soal akidah nie. Hmm.. Ok la tu. setle jugak problem. tapi merisaukan jugak sebab tengok la macam maner dakyah golongan orientalis nie. Dorang gune pendidikan untuk tarik orang islam and nak rosakkan akidah umat islam. Kadang2 rase nak wat demonstrate jugak. nak protes pasal drama MOV tu. Macm keterlaluan je. Orang islam yang tak sedar comform la buat tak tahu je. So, macam maner ngan sistem pendidikan kite sekarang? Sekular or not? Although i'm future teacher tp tak semestinya ana ni nak ikut semua sistem kiter sekarang. Ops.. tak leh cakap lebih. Nanti tak pasal kena tahan ISA. huhu.. Tak pun elaun kena tarik.. Tak kisah la. Kite negara demokrasi. So ana nak cakap berdasarkan pendapat ana sendiri la. huhu.. ok la.. yang penting islam tu tetap dijunjung selalu..
p/s: Nak ganti menteri pendidikan boleh tak? boleh ubah sumer ni.. Hehe.. saje je.. kiter belajar dulu k..

No comments: