expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 May 2009

The end and the beginning...

Pic yang tiada kena mengena denga entry.. erk..

Assalamualaikum... Ana baru je balik dari BTN semalam.. banyak kisah suka dan duka yang ana dapat semasa berada di kem nie. Siap dapat tanda lagi.. =( Ana jatuh atas kawat duri yang berkarat tue.. Habis lebam di kaki and mulut ade luke sket..



Nak wat macam mane, ana jatuh tersembam waktu nak angkat dawai duri tu sebab dah lendut sangat.. Nasib baik tak kena mata, kalau tak ana jadi "NURUL SELAMAT" laaa... Tapi hikmahnye, ana tak perlu ikuti kembara yang seterusnye. Hehe.. jadi orang sakit kan.. orang lain panjat gunung, berenang dalam air masin tapi ana naik jip. Huhu.. tapi tak best juga sebab tak dapat pengalaman macam sahabat-sahabat yang lain. Pengalaman lain, hmmm... banyak tapi biarlah jadi rahsia. Nak tahu, jom contact ana...=)..


Sekarang nie, tengah tunggu abah and mama tiba dari Kuantan.. Kesian plak mereka sebab kena amek ana jauh di negeri Perak yang penuh dengan memori ini.Heheh.. Tapi ana suke sangat Perak.. Nak jadi orang Perak ble tak? Sekarang dah berakhir lah tempoh foundation ana di IPGM Kampus Ipoh yang sangat cantik ini.. Macam kat oversea kalau pagi2 tau.. Atas bukit hostel kami.. Tapi ana cukup bimbang dengan exam ana nie. Semalam ana dapat berite yang sangat mengejutkan.. Ader yang fail exam kali nie..Huhuh... terduduk ana sambil menangis.. Sebab ana antara yang agak lemah jugak.. huhu.. Mengaku sangat2.. Ana terus balik bilik and berlaku lah peristiwa "hujan" mencurah-curah ke ladang gandum.. Ade ke? Hyperbole sungguh ana nie.. Then ana try call my sis kak ida, tak dapat dihubungi.Ana memang camni, ape2 hal kak ida dulu.. pastu call la my abah.. Kena la lecture dalam beberape minit.. camni la lebih kurang tazkirah abah ana..


"ika kan dah besar panjang, cube fikir positive sket. Kalau tak dapat fly ke UK pun tak pe sebab ika still ader peluang lagi nak sambung kat sini. Kalau budak2 kat uni tue, fail je tak le keje dah.. So, fikir postive.. jangan nangis2. Lagipun mane tahu ika tak termasuk dalam yang fail tue.. Sape tahu.. Lepas nie doa banyak2, solat hajat selalu.. Ingat pesanan abah nie.."


Huhu..camtu la lebih kurang... Then ana pun stop la menangis.. Tapi still duk terfikir lagi sampai ana jadi mudah terasa ngan teman ana nie.. Sampai sekarang pun terasa lagi.. Tak pela.. Ana yang emosi ini masih belum stabil daaa..


Ana msg lecturer ana pun, die cakap call me next week.. huhu... Ana harap the end of my life as foundation student nie dalam keadaan berjaya. InsyaAllah.. Dan akan memulakan perjalanan dengan lebih bersemangat demi mardhotillah.. Sahabat-sahabat ana semua, doakan ana ye.. Dan juga sahabat-sahabat ana yang lain....


3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.