expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

06 December 2008

Cuti Dah nak Habis la....

Assaalamualaikum buat sahabat-sahabat ana yang dikasihi Allah. Pejam celik dah nak habis rupenye cuti semester ana. Tahun depan dah nak masuk final sem. Gerun bila memikirkan exam yang bakal menjelma dan bbakal melangkah masuk ke usia 20. Tak pe la, baru 20. Hehe.. Tapi sepanjang cuti nie, maser ana banyak dihabiskan dengan buat kertas kerja untuk next sem. Pelbagai aktiviti kerohanian dirancang untuk proses pentarbiahan kat bumi perguruan yang best nie. Hp tak pernah sunyi dengan bunyi msg masuk. Banyak sangat perbincangan yang tak habis. Sesekali mak ana menjeling. Huhu.. asif ya ummi. Anakmu ini sibuk sekali dengan program. Wawa.. tak baik nyer anakmu ini. Sepatutnye, waktu cuti nie banyak masa dengan family. Ana plak banyak masa dengan laptop, pen, kertas kerja and hp di tangan. Dah la nak pergi jauh dari family tahun depan. Sedih jugak. Tapi ana tak la abaikan tanggungjawab as anak tu,tp tanggungjawab as mahasiswa islam pun eden tak lupe. Hehe.. InsyaAllah. Note untuk exam tak sentuh lagi. Ya Allah janganlah kerana ana lakukan kerja dakwah ni boleh jadi fitnah kat pelajaran plak. Huhu.. Tak pe la. Buat perancangan betul-betul. InsyaAllah setle punyer. Owh ye. Musim cuti nie memang banyak la orang walimah disana-sini. Ana dah malas nak pergi. Bukan nak jadi kera sumbang. Tapi kerana kesibukan diri yang membataskan diri untuk pergi. Tapi ana nak pergi walimah sahabat2 seperjuangan ana. Hehe.. tahniah buat ukhti dan akh x-kisasian yang nak melangkah ke alam baru ye. Kakak ana sorang ni pun bakal kot. Tp dier kena tunggu ana balik Malaysia. (jahatnyer..). Ok lah.. tak sabar nak tunggu kolej buka balik. Nak masuk kuliyah. dah rindu nak belajar and nak wat program. Semoga kertas kerja diluluskan.InsyaAllah. Buat sahabat-sahabat ana yang lain, tak kire lah budak smkap ke, kisas ke atau kat maner2 saje antum berada, ingatlah Islam memerlukan tenaga pemuda dan pemudi seperti kita untuk mengembalikan kegemilangan islam yang pernah bersinar dahulu. Marilah kita teruskan rantai-rantai perjuangan islam ini. Takbir!! Allahu Akbar!!

p/s: Selamat menyambut hari raya edul adha!! (^_^)!!
"Allah matlamatku"

No comments: