expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14 February 2009

Update post...

Assalamualaikum buat sahabat-sahabat ana yang datang menjenguk blog ana yang tak seberapa nie. Asif jiddan sebab tak dapat nak update blog nie and post nye sekali sebab kesibukkan ana dan jugak beberapa obstacles yang lain. Ana nia dah segan dah sebab asyik2 post "bernikahlah" ni jadi muka depan nyer. Malu jugak.. Ader jugak teman-teman yang tegur, enti nie asyik tajuk nikah je.. Bukan nye ape sebab ana rasa sekarang nie memang itulah yang teman-teman sebaya ana yang selalu duk citer. Nak ikut perkembangan issu semasa. Bak kata kawan ana 'gelombang 20an'.tak pe la, jodoh itu urusan Allah. Berbalik kepada kesibukan ana dan teman-teman seperjuangan B.Ed Tesl sekarang nie, kami semua sibuk dengan bebanan kerja yang agak banya yang perlu disubmit dalam 3 bulan pertama nie. Hai.. gundah gulana jugak jiwa nie sebab duk fikir final exam lagi, assignment lagi, dengan study yang tak habis lagi. Tapi ana ingat kata-kata nie, BERJUANG BUKAN SENANG. Betul tak? Nak dapatkan kejayaan tu bukan mudah, kena ader usaha dan doa yang berterusan kepada Allah s.w.t pemberi rahmat.Dalam minggu nie jugak, ana n teman-teman perlu menjalani PBS atau Pengalaman Berasaskan Sekolah. Ana and rumet ana sendiri, ditempatkan ke SMK Raja Chulan, Ipoh. Hai.. camne la nanti nak duk kat sekolah menengah nie. Jadi cikgu la katakan. Perasaan bercampur takut dan gembira tapi insyaAllah dapat ditempuh dengan baik. Sekarang nie, ekonomi dunia sedang dilanda masalah dan sedikit sebanyak Program yang ana amek sekrang nie terganggu jugak sebab course ana nie course yang akan dihantar ke oversea. dengar citer batch yang akan pegi dipendekkan kepada 2 batch je yang sepatutnya ader 5 batch. Begitu dasyat kesan kemerosotan ekonomi kepada student. Huhu.. Ana ni pun tak tentu lagi dapat ke tak menjejakkan kaki ke UK tu, mungkin ULU KINTA je kot. Hehehe.. Tapi, doa2kanlah agar ana dan teman2 dapat sama-sama menjejakkan kaki ke sana. Doa kalian amat dipohon. huhu.. Ok la.. yang penting final exam nie, wat baik2 . For my belove friends, all the best guys.. Semoga usaha kita dipandang Allah dan kita dapat buktikan Islam itu tetap unggul di mata dunia. takbir!! Allahu Akbar..

"Allah matlamatku"

2 comments:

*f@ryh@* said...

insyaallah blh p..don't worry k.try ur very best.

mujahid_crystal89 said...

InsyaAllah...dugaan dalam keletihan tetapi ade yang berbentuk kemanisan, itu lebih bahaya...jadi, jika dugaan hadir dalam bentuk kesusahan, itu lebih mudah diatasi.

Anyway...setiap dugaan perlu ditempuh dengan penuh hati!

Do the best, bcoz ya muslimah, we're the best!