expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

09 May 2010

Ratu Hatiku by AlarmMe~~

My mama with kak ida during convocation's day (bile ika plak nak konvo..huhu)


RATU HATIKU

musim berganti menggamit memori

membuai seuntai kenangan

ranjau berduri telah kau tempuhi

tabah hidup sendirian


sering terimbas sewaktu bersama

senda gurau manis bicara

usahlah ditangisi insan yang telah pergi

kaulah pengganti suami


engkau ratu di sanubari

menjalar di setiap urat nadi

nasib begini tak kau kesalkan

Tuhanlah sandaran harapan

pasrah ketentuan


andainya taufan kecewa kau biarkan

warna pelangi tak muncul lagi

berkat kesabaran serta pengorbanan

kini hidupmu berseri


deraian air mata bertemu di pipinya

melihat anak-anaknya berjaya

Tuhan hanya menduga kesusahan yang tiba

pasti tak akan selama-lamanya

kaulah ratu hatiku


Ana ni pemalu sket nak wish-wish kat orang yang ana sayang kalau orangnye depan mata.. huhu..Ape daa.. tak wish pun kat mama.. heheh.. sebab tiap-tiap hari hari mama.. Walaupun diri ini banyak jugak menyusahkan mamaku..T_T tapi deep inside in my heart you are my pearl.. my adviser.. ^^v.. Bile dah jauh di mata baru lah nak hargai orang yang kite sayang. bile depan mata tak pandai pulak nak tunjuk rasa sayang..Adeih.. I'm trying to be a good daughter ever mama...huhuh.. nak nangis plak rase.. tidak.... nanti tak macho..ahaks.. (ika yang paling nakal dalam family dan cool tapi sensitif habis..haih)



p/s : lagu ni mengingatkan ana memori waktu di CFFIIUM.. Minggu Ta'aruf weeks sebab ade brothers and sisters buat persembahan malam akhir tu.. Cerita Khazinatul Asrar.. Lagu ni memang best sangat la... asyik duk ulang dengar lagu ni je... heheh. SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA IBU DI DUNIA!!! ^^

No comments: