expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 February 2011

Akhirnya jumpa juga!! =)

Assalamualaikum sahabat semua...



Dengar tak lagu di blog ana ni?? Maaf la ye.. kadang-kadang cik Nurul Islam ni jiwa-jiwa juga.. huhu (mungkin selalu jiwa-jiwa dan sensitif kot).. Lagu ni dah lama ana cari tapi tak jumpa-jumpa.. dan bila hayati bait-bait puisi lagunya buat ana terasa nak menangis juga.. sebab ape ye?? Tak tahu macam mana nak terjemahkannya.. tunggulah dalam tahun 2013 ana akan menerangkan semuanya kepada antum semua jika berkesempatan insyaAllah.. Hanya Allah sebaik-baik perancang.. ni duk dengar lagu ni dari tadi sambil mencari kitab Musnad Imam Ahmad.. Touching betul bait-baitnya bila di translate dalam malay version... Allah.. nampak je Cik Nurul Islam ni serius orangnya.. tapi hatinya tetap lembut selembut kapas.. dan mungkin juga mudah pecah bila disentuh.. sensitif yang amat..T_T... Cubalah seseorang herdik ana ni.. air mata ditahan tapi mata berkaca-kaca.. dalam hati tu dah menangis semahu-mahunya.. Selalu la juga dibuli oleh kakak-kakak waktu kecil dulu.. Pantang di acah sket dengan benda-benda sensitif, pastu mulalah masuk bilik.. menangis sampai mata bengkak.. pastu mula lah migrain.. sooooo... childish.. huhu...


Tapi tak boleh selama-lamanya macam tu.. sakit juga nak tahan perasaan natural kite ni sebenarnya.. kadang-kadang tu ana tahan sampai diri ana tak mampu buat kerja.. bila buat kerja je mesti menangis sorang-sorang.. nak citer pada orang segan dan rasa xnak menyusahkan orang.. (asif pada yang berkenaaan kerana ada menyusahkan anda).. hai.. manja sangat ni.. Dakwah dan perjuangan bukan untuk orang yang manja!.. jadi kepada yang sentiasa disisi ana, jangan manjakan ana sebab nanti naik lemak.. huhu..


Ana juga kadang-kadang pantang dicabar.. temperature naik tahap ape ntah.. bak kata sorang sahabat jauh.. dah naik minyak.. Allah.. tak patut seorang da'i jadi macam tu.. Pernah je ana terlalu bertegas dengan muslimat sampai ana dah tahan marah dan rasa nak menangis.. bukan mudah nak tahan marah ni.. last2 ana pegi la amek wudu' dan senyum.. Alhamdulillah tenang dan sejuk balik perasaan tu.. diam-diam ana ni tapi bila yang terpendam ni lama-lama meletup juga kan... cuma kite kena kawal la kemarahan kita tu sebab marah itu dari syaitan..



Huhu.. assignment depan mata.. tapi still melayan blog ni.. melayan lagu ni juge.. huhu.. takpe la.. layan perasaan sekali sekala..

ana nak kongsi sket maksud bait-bait lagu ni..



Daku disisimu.. di sebuah tempat...
sehingga daku lupa waktu berlalu dengan cepat..
dekatilah dirimu padaku..
berilah daku menghayatinya bersamamamu..
daku mencabar alam ketika bersamamu..
suarakan kepada dunia daku mencintaimu...
dan jiwaku bersamamu..
hampirilah dirimu bersamaku..
supaya daku dapat menghayati cintamu..




lagu ni boleh ditujukan untuk menghayati cintaNya..


p/s : huhu.. hari ni ponteng 2 kelas sebab mata dah bengkak macam ape menangis.. dan tak berapa sihat juge... asifah ya ustaz wa ustazah.. T_T...

No comments: