expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17 March 2009

Holidays kali nie?. Hmm..


Assalamualaikum...


Entry kali nie berkaitan dengan cuti ana yang baru saja bermula. Sebenarnya hati semakin takut dengan exam yang bakal tiba walaupun ader teman ana yang berkat 'ala enti.. exam je..'.. Huhu.. Sememangnye ia sekadar exam wahai temanku tetapi ketakutan yang ana hadapi ini adalah untuk menjalankan amanah yang diberi oleh kedua ibu bapa ana supaya berjaya dengan baik untuk final exam nie. Detik 18 Mei semakin menghampiri dan ana di rumah semakin berdebar dengan kehadirannya. Macam nak amek SPM balik plak rasanya. Di rumah, ana tak dapat tumpukan perhatian terhadap study ana sepenuhnye. Kerana ape? Hehe.. banyak sangat yang pengaruhi ana lah. Tapi tu salah diri sendiri la kan. Oleh kerana ana tahu kelemahan ana itu, terasa ingin pulang ke kampus secepatnye. Biarlah ana berkorban berpisah dengan ibu bapa dan mengorbankan cuti ana ini demi kebahagiaan parents ana and ana jua. Huhu.. Hari ini sudah masuk hari ketiga berada di rumah tetapi notes2 ana hanya sekadar di buka dan ditutup kembali pabila ader sesuatu yang 'menarik' di depan mata. Ape tue? Huhu.. banyak sangat lah pengaruhlah. Ana nie suka bercerita dengan family and kadang2 tak boleh berhenti. ader saje citer yang ingin dikongsi. Ye lah dah nak dekat three months ana tak pulang ke kampung. Kalau three years cmne ye? Huhu.. sedihnyer.. Setiap masa terfikirkan family kan?. Hmm.. sekarang nie, ana tengah memikirkan strategi untuk belajar secara teratir dan istiamah tanpa terpengaruh. Huhu.. semoga ana jumpa jalannya. Ok lah.. buat sahabat2 ana semua jangan lupe study tau dan jangan dilupakan jua sahabatmu ini. Doakan ana juga disetipa kali solatmu ye. Semoga kita semua beroleh kejayaan dalam final exam nanti dan da[at meneruskan pengajian hingga ke akhirnya. InsyaAllah. Ya Allah ko mohon Kau berikanlah kejayaan kepada kami semua dan meneruskan perjuangan demi agamaMu di sana nanti. InsyaAllah. Jom study!! (^_^)!! Ganbatte!


"Allah matlamatku"

No comments: