expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

06 March 2009

My friends.. special entry for u my dears

Salam sahabat2 ana semua. Sebenarnye ana tak tahu nak post ape untuk kali nie.First time rase mcm kekeringan idea sebab sebelum nie ana ni memang ader je benda nak citer kat semua kawan2 ana especially teman seperjuangan ana di kampus ni lah. Yang buat dorang semua kadang2 dah tak tahan nak dengar. Hehe.. Asif ya ukhti2ku. kalau tak ana yang selalu bercerita dengan kamu semua, sape lagi? nanti rindu plak nak dengar orang bercerita. Kan fizah?.. saje mempopularkan nama sorang sahabat ana ni yang memang selalu jugak dikenakan oleh ana. Hehe.. Pagi tadi waktu assembly dah terkena lagi. Kasihan dier, tapi saje je sebenarnye. Tanda ukhwah kite semua ya uhkti.. Ana ni memang pelik sikit dari sahabat2 ana yang lain. Bukan la ana ni pelik sebab ader keupayaan terbang or bergerak pantas seperti kelajuan cahaya. Tapi berbeza sedikit la dari sahabat2 ana. Hanya orang yang rapat sahaja tahu.. rahsia kita. =). Ok lah, kali nie ana nak post special entry for my loves.. Banyak nyer cinta hati ana... heheh.. My friends kat sini la.. yang comel, yang baik, yang cantik dan banyak lagi la yang nyer..(seronoklah deme kena puji. huhu)
Diperkenalkan sahabat2 ana ni~~<@
--> Farahin(rumet ana)
Farahin nie merupakan rumet ana sejak dari semester 2 lagi sebab mase semester 1 ana duk ngan orang lain yang bukan satu course. so, nak mudahkan kami pun pakat2 tukar rumet yang same course sebab nak mudahkan gerak kerja kiterorang. Ana ngan rumet ana nie memang jenis selambe je and banyak berkongsi barang. Hp ana hp dier, hp dier hp ana jugak. Rumet ana sorang nie memang suke sangat berniaga sebab memang family background pun berniaga. Cam ana la. Die ni dulu memang sangat2 suke ngan bola sepak sampai ajak ana yang memang buta bola ni teman die tengok. Kerana sayangkan sahabt, ku pergi jua. Heheh.. tapi sekrang minatnyer dah berkurang dan telah beralih ke arah perniagaan HPA. Adui.. macm2 la rumetku walaupun ana pun same jugak duk niaga HPA. Hehe.. ayat yang selalu die guna, marilah memajukan ekonomi umat islam. Dan ekonomi die jugak. haha..=). Lupe plak, rumet ana ni ader kembar. dan die ni asal dari Kedah Darul Peace..hehe.. rumet ana ni memang kocik dari ana.. tapi jaga2 dengan dirinya. (huh.. ye ker? Kunci bilik pun selalu kome pegang, adakah perlu komer berjaga2 darinya?) hehe.. ok next..
Hafizah or Fizah...
Hmm.. fizah ni memang ana suke kacau die selalu sebab die seorang yang sangat CEMAS. =). jangan marah ye fizah. Fizah nie kalau kami pergi makan, and die lewat, kami akan pakat2 misscall ramai2 supaya die gelabah. Pastu die akan datang dengan cutenye. Berlari2 anak dan tangannya yang bergerak2 ke kiri dan ke kanan cam kartun.(hmm? camne tue ye? hanya ana je yang dapat tafsirkan..) Fizah nie ana suke sangat sakat die dengan bab kahwin and cinta sebab nanti die akan cakp "aku tak nak kawin!!".. Hehe.. saje je sebenarnye buat die fobia gitu. Nanti die akan tutup telinga and mintak kami tukar topik. Wawa.. kasihannya fizah sahabtku yang cumel nie.( ye ke?=)) Selalu jugak la jadi alarm kami kalau ader keje2 yang kena buat. assignmnet sume. memang sahabat yang selalu mengingatkan kami tentang study. Kalau cuti tue, comform la dapat msg " wei, korang dah siap ke assignment?". Ana pun akan menakutkan die. I'm completed. nanti mulalah die gabra.. seronoknyer tengok die gelabah. heheh.. Bukan saje ye tapi suke tengok die gelabah sebab cute and suke lah. Kalau tak de fizah nie, tak complete la group kami nieh. Kalau si fizah ni suke gelabah, ana akan buat muka selamba sajer. Bukan ape, nak tenangkan hati fizah tue. nanti kalau semua gelabah, habis lah kan.. ok next.. Lupe lak, die ni orang Peghak..
Arah or Environmentalist kami..
Arah ni name sebenar die Farahana. tapi short name, arah sahaje. Die nie suke sangat senyum dan sangat bersemangat waja. Cepat buat assignment berbanding kami yang lain. Ana suke panggil die "tulang". hehe.. Bukan ana je tapi kawan2 ana pun sebab die kurus sangat. Selalunye kami akan akan cakap macm nie, Arah tulangmu bergerak... Krek... krek.... ampun Arah.. huhu.. Gurau je. kalu tak panggil dirimu begitu, hidup kami tak ceria. Tapi, you complete us.. heheh.. Die ni kelantanese ye. Asal dari air lanas. Pandai orangnyer dan suke bercakap. Ana suke ajuk loghat kelantan nyer dan die pun selalu jugak kacau ana, So, fair and square na.. hehe.. Kami panggil die ni environmentalist sejak Mr Earnest call her like that. dah lupe why sir called her wif that name. But memang die nie seorang yang mencintai alam sekitar pun. Siap kempen lagi. Ye la Arahh...
Airinto....airin..
Airin ni miss perfect kami la. Segala sifat kesantunan ader kat dier. Memang layak la nak wat menantu. Sopan je tapi jangan dicabar teacher kite nie. sekali die cakap kat dalm kelas, memang semua orang akan senyap sebab her voice sangat sukar didenagari. hehe.. walaupun ana duk sebelah die je. tapi idea die mantap sangat sampai ana pun akan terhenti dari menulis untuk berfikir ape yang airin cakap nie.. Ni pun Kelantanise jugak nie. kalau die cakap kelantan, ana pun dah pening kadang2. Tapi faham je.. Yang pasti die ni ader ciri2 gadis timur la.. Ana? Heheh.. tak tahulah.. orang lain menilai kan? Airin ni jenis berkomitmen kalau buat kerja and suke keluar sorang2. kami sangat risau kat dier nie, nanti kena culik lak.. Heheh..
Akhir sekali, adik kami nie.. Sue
Cik sue ni pun orang kelantan jugak. Adik kami nie memang suka sangat cakap kedah walaupun bunyinye jadi cam siam sket. Taram je lah sue.. hehe.. Memang sikap adik tue memang ketara lah dalam group kami. Kami memang layan die macm adik dan kadang2 die panggil ana kak ika. Kalau salam cium tangan. Adik yang mithali and mudah meletup. selalunyer Farahin la akna tenangkan die and bagi nasihat kalau ape2 berlaku. Adik kami nie masih innocent. heheh.. Kalu ana nasihat memang pelik sket la. Muke serius nanti tibe2 dengar suara di belakang... sue.... Panggilan kakak pada adiknya untu teguran.. Sue nie terer jugak in English and die tak kisah orang nak cakap ape pun asalkan ape yang die buat tu betul. Suke tolong kami semua bile time nak cucuk duit sebab dier bwak motor. sangat berani orangnyer. tapi adik sue, jangan berani sangat ye...=)
Itulah die cite sahabat2 ana yang pelbagai identiti yang mencuit hati ana. Setiap sahabat ana ni memang menyempurnakan hidup ana. Kalu tak der sorang memang tak lengkap lah. Ika sayang dengan antum semua kerana Allah Taala. Semoga kite semua berjaya dalam exam nanti dan jangan lupe doa tau. Akhir kata, peliharalah tingkah lakumu wahai sahabtku dan nasihat- menasihatilah antara kita ye. dan satu peringatan buat kite semua...
Wahai sahabatku,
Sesungguhnya aku menyayangimu kerana ku sayang pada agamamu..
Segalateguranku adalah tanda kasihku padamu..
Kerana aku bimbang dirimu leka dengan dunia yang bakal menggodamu..
Biar hatimu kadang2 terluka kerana nasihatku yang tajam..
Demi menyelamatkan dirimu..
Bukan ku sengaja melukakanmu tapi aku ingin menyelamatkanmu dari tipuan nafsu..
Maafkan aku andai diri ini bersalah,
Kerana aku adalah insan lemah..
Moga nanti jika diriku juga ada melakukan khilaf...
Engkau hadir bagi merungkaikannya..
Sahabtaku...
Aku menyayangi dirimu....=)
salam sayang.... Ukhti Nurul Atika...
"Allah matlamatku"

3 comments:

mujahid_crystal89 said...

Salam..post terbaru ni agak lain dari post sebelumnya. Tentang sifat sahabat2 enti semua. Jadi ana yang dilabel pemuda ni xlayak rasanye membacanye. Asif.

iluvgreenish said...

ohhh...rumetku,terharuya.. lagik terharu kalu diletakkan gambaqq.. barulah lah ble promote diri n mencapub sketzz... ngeee

Nurul_Islam said...

To iluvgreenish..

Nak ke diletakkan gambar? Suke betul nak promote diri. Heheh.. Tika dah promote kat blog nie pun dah beruntung tau. terpaksa daku mencemar duli meletakkan nama mereka disini.. heheh.. gurau je