expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

31 March 2009

Bertemu ketenangan..(^_^)

Assalamualaikum sume. Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana masih dikurniakan dua nikmat terbesar oleh Allah s.w.t yakni nikmat? Islam dan iman.. Alhamdulillah. Hmm.. agak lame jugak ana tak update blog nie dengan post yang terbaru. Actually bukan sebab merajuk atau ape tapi sebab masalah internet yang telah melanda bumi ipip sejak akhir2 ini. Heheh... Another reason is idea yang tak mencurah-curah ke ladang gandum. Adus. Sape boleh bagi ana idea? Syukran wat sahabat ana ieha yang post kat shoutbox tu. Bukan tika busy pun tapi vitamin M melekat kat diri ni nak update. Hehe.. dan jugak wat sahabat kat Parit Buntar pun time kasih jugak.




Sebenarnye pernah jugak terniat di hati ini untuk delete blog nie beberapa kali sebab... hmmm ader la sebab2nyer kan. heheh.. Biarlah rahsia. Kalau tengok post ana yang sebelum ni tone nye agak solumn sket berbanding post2 ana yang sebelum ni.Huhu... Biaser la nak exam ni banyak sungguh dugaan yang datang silih berganti. Tak pe ujian itu tarbiah dari Allah. Hmm.. semalam ana pun agak sedih jugak sebenarnye. Masalah dengan belajar, kawan2 semuanya bersatu didalam kepala ibarat wayar yang berselirat di dalam mother box. Huhu.. (mentang2 memang kaki internet, perumaan pun pasal computer). Tapi alhamdulillah sebab ana dikurnia seorang kakak yang baik. Tapi tak mau tulis name die nanti die gumbira. heheh.. kak nora yang cute.




Ana duduk sorang2 kat belakang bahagian surau sambil membaca al quran, dengan mata yang masih membengkak. (baru pas nangis). Tazkirah kat depan ana tak berapa dengar sangat tapi memohon agar diberi ketenangan. Then, selepas habis sesi tazkirah tu, akak tu pun datang kat ana. "Tikah, tikah ade masalah ye?" Hmm.. terkejut jugak sebab tetibe je macam tergambar je kat muka ana ni muka bermasalah. Huhu.. Ana mengangguk je sambil cube mengukir sekuntum senyuman yang tak berapa nak jadik. (camner tu?). Akak tu pun sambung lagi and cakap " Dari muka tikah pun akak dah tahu tikah ade masalah. Akak rase bersalah sebab tak jadi pendengar masalah sahabat2 kite".. Huhu.. sekali lagi rase terharu and rasenyer kilang air mata ana mula aktif beroperasi tapi tak berapa nak jalan sebab air mata dah banyak keluar sebelum ni. Ana pun menceritakan segala masalah ana kat akak tue sampai la orang nak solat isya'. Di akhir perbulan akak tu cakap, kalau ader ape2 masalah datang jumpe akak and citer. huhu.. rase seronok segala masalah terasa terlerai dari fikiran satu demi satu. Alhamdulillah.


Rase terimbau balik kenangan terindah mase sekolah dulu sebab ana memang sangat rapat dengan orang yang lebih tua dari ana berbanding dengan rakan sebaya sendiri. Tak tahu kenape dan ana suke ceritakan masalah ana pada mereka. Hmmm... Teringat plak kak ada yang selalu dengar masalah hati ana waktu f2, kak kema yang memang selalu sangat jadi tempat ana bermanja and bergurau. heheh.. tak tahu dah die kat ne. Kak Aimi, naqibah yang dirindui selalu. Masih segar diingatan kek blue berry yang best tue. Ni akak kat KISAS. Then sekarang Kak Nora yang baik hati.. Terima kasih semua sebab dah jadi sebahagian daripada hidup tika dan mewarnai kehidupan kelamku. Huhu.




p/s: After this jangan sedih2 sangat. Allah ader disisimu ya Nurul Atika Binti Rosli.




"Allah matlamatku"

1 comment:

*f@ryh@* said...

waaaaaaaaaaaaaaa siannye ika..klu de masalh pape nnt share la ngan ieha ye..i sedia mendengarnye!miss u u my dear sunshine.mmmmuaaaaahhhhhhh