expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

06 April 2011

Mengimbau zaman sekolah.. =)

Assalamualaikum.. tibe-tibe terimbau kenangan waktu sekolah.. huhu.. check kat folder ada gambar dolu2 punya.. =)




Muslimat 5 Agama 12.. masa ni tahun 2006.. dah lama rupenye.. macam baru je ambil spm minggu lepas..=)



Ini waktu f4 atau f5 ye?? huhu.. f4 rasenye.. di uitm waktu math's day.. lain ke dari sekarang??? hm2..




Ini waktu F5.. kami pergi tempat buat duit.. The Royal Mint xsilap nama tempat tu... entah kemana cenderamata yang dapat kat situ.. huhu



Batch Muslimat F5 Gen51.. mane ana ye?? jenuh nak cari.. kecik2 je semua muka.. huhu.. ana di tengah barisan kedua dari bawah.. cari-cari carilah...



Ini waktu F4 di kisas tahun 2005.. setting di kelas 4 agama 12 bahagian belakang kelas... 3 orang dari sahabat ana dalam ni dah pi ovc (tahun akhir dah kot).. yang lain dalam Malaysia aja.. =)



Ini waktu F5.. saksikan mimik muka tak puas hati kena bergambar sebelah muslimin.. huhu..



Ha.. ini nostalgia punya gambar.. warna pun dah old school aja... darjah 4 tahun 1999.. me baris kedua, dua dari kiri (kat gambar yang separuh je nampak orangnya tu.. huhu)




Ini?? Hehe.. waktu F3.. dekat Pantai Balok sebab ada program motivasi.. me duduk depan sekali.. yang agak skema itu.. yang tak lipat lengan baju.. yang bercermin mata.. hehe.. boleh cari??



Sekolahku

Album : Satu Tekad
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com


Bertahun lama aku meninggalkan
Laman sekolah yang penuh kenangan
Memori indah mengusik di jiwa
Suka dan duka dalam memburu cita

Masih terbayang kenakalan teman
Usik mengusik bersenda gurauan
Kini setelah kita berjauhan
Semuanya itu menjadi kerinduan

Tetap segar dalam ingatan
Kali pertama berkenalan
Senyuman mesra menyimpulkan
Tali persahabatan

Hingga kini masih ku simpan
Kata semangat buat bekalan
Pesanan guru menyalakan
Obor penyuluh kejayaan

Dan di sinilah tempat ku berlari
Jatuh tersungkur bangun kembali
Biar diranjau onak yang berduri
Semuanya tak ku peduli

Terkadang cinta jadi permainan
Namun di situ ku temu iktibar
Makin ku sedar erti kehidupan
Tak semudah yang difikirkan

Hingga kini masih ku simpan
Kata semangat buat bekalan
Pesanan guru menyalakan
Obor penyuluh kejayaan

Dan di sinilah tempat ku berlari
Jatuh tersungkur bangun kembali
Biar diranjau onak yang berduri
Semuanya tak ku peduli

Terkadang cinta jadi permainan
Namun di situ ku temu iktibar
Makin ku sedar erti kehidupan
Tak semudah yang difikirkan

Oh sekolaku, kau amat ku rindu
Tempat bermula ku menimba ilmu
Jasanmu guru mendidik daku
Namamu harum di dalam ingatan
"You're my lovely school, I love you, I miss you"

2 comments:

Sidratul Muntaha said...

Tika!!!! rindu... kenangan untuk kita ingat.tak dapat ulang lagi dah... :')

Nurul_Islam said...

to cik sidratul muntaha..

Fatin!! ha'ah.. xboleh nak ulang dah.. huhu.. rase nak balik zaman belajar kat sekolah dulu je.. huhu